Wilgstraat 61, 2565 MC  DEN HAAGtel. 070 - 7370111 • fax 084 - 8829521KvKnr 27178571

12 Jongerenkoren verenigd in Sacramentskerk

De 12 gebundelde jongerenkoren, gedirigeerd door Hans Kuypers en Oscar Nijhof, brachten een breed repertoire aan religieuze liederen ten gehore. Mens,  wat doe je met de vrijheid, die hij jou gegeven heeft?
  • De 12 gebundelde jongerenkoren, gedirigeerd door Hans Kuypers en Oscar Nijhof, brachten een breed repertoire aan religieuze liederen ten gehore. Mens, wat doe je met de vrijheid, die hij jou gegeven heeft?

Foto: Eduard Bekker

VOGELWIJK /STATENKWARTIER - Eigentijds, maar wel degelijk religieus bewust. Zo kun je de 140 jongeren omschrijven, die zaterdag 6 april meededen aan de Jongerenkorendag. De dag werd ’s avonds bekroond met een mis in de Sacramentskerk aan de Sportlaan.

Eduard Bekker • HaagWestNieuws - zaterdag 6 april 2002

Organisator was het jongerenkoor ‘PaMa’, met veel jongeren uit Vogelwijk en Statenkwartier in de leeftijd van 16 tot 27 jaar. Samen met katholieke koren uit ondermeer Leidschendam, Rijswijk, Voorschoten, Pijnacker, Wateringen, Sassenheim en Nootdorp brachten zij een repertoire waaraan ze de hele dag hadden gewerkt.

Zonderling

Pastoor W. v.d. Heuvel, die samen met pastor H. Egging voorging in de mis, stelde de zonderling als centraal thema:
Pas als ze er niet meer zijn, begint men zich in het levensverhaal van deze mensen te verdiepen. Dan blijkt vaak, dat ze niet uit zichzelf zonderling zijn geworden, maar dat ze dat etiket kregen opgeplakt. Dat ze zelf niet voor eenzaamheid hebben gekozen, maar door velen in de steek zijn gelaten, dat ze het slachtoffer zijn geworden van vooroordelen en discrimatie. Ieder mens heeft behoefte aan waardering, stimulering en liefde, en wie dat niet allemaal ondervindt, houdt op den duur ook niet meer van zichzelf.

Na de eucharistieviering togen de jongeren naar de Opstandingskerk aan de Daal- en Bergselaan, waar zij de avond besloten met een feest. Zo kreeg het katholieke gebeuren toch nog een oecumenisch tintje.


/ Voor print en webontwerp / Portfolio en Curriculum / Huis aan huis in Den Haag West / 12 Jongerenkoren verenigd in Sacramentskerk


> Schrijf een beoordeling