Wilgstraat 61, 2565 MC  DEN HAAGtel. 070 - 7370111 • fax 084 - 8829521KvKnr 27178571

Doelgroep vindt aanbod ‘stigmatiserend’

Nico Koemans stopt met gratis seniorenvervoer

Cafetariahouder Nico Koemans op 4 april bij de opening van zijn pendeldienst in zijn karretje. Henk Bres (geheel rechts) zal kort daarna de eerste rit uitvoeren. Bewoners van zorgcentra en andere slecht ter been zijnden uit de buurt hebben echter nooit gebruik gemaakt van dit gratis vervoer.
  • Cafetariahouder Nico Koemans op 4 april bij de opening van zijn pendeldienst in zijn karretje. Henk Bres (geheel rechts) zal kort daarna de eerste rit uitvoeren. Bewoners van zorgcentra en andere slecht ter been zijnden uit de buurt hebben echter nooit gebruik gemaakt van dit gratis vervoer.

Foto: Eduard Bekker

Het was zo goed bedoeld: cafetariahouder Nico Koemans van Koemans snacks in de Fahrenheitstraat wilde helpen om bewoners van de omliggende zorginstellingen uit hun isolement te verlossen met een een gratis pendel naar het winkelgebied rond de Fahrenheitstraat. Maar niemand is op dit vorstelijke aanbod ingegaan.

Eduard Bekker • Haags Nieuwsblad - Friday 18 July 2008

En de horecaman had nog wel zo fors in zijn buidel getast voor de aanschaf van een aangepast elektrisch golfkarretje dat plaats biedt aan vier personen, een flinke boodschappentas en zonodig aan een rollator of opgeklapte rolstoel. Het mocht niet baten: de ouderen vonden het ‘stigmatiserend’.
Daarom stopt Koemans met het aanbod. “Het karretje kost toch zo’n 18.000 euro. We brengen het maar weer terug naar de leverancier, want dit is zonde van het geld.” In april was de pendel van start gegaan, luidruchtig (blikjes!) ingewijd door Henk Bres, trouw bezoeker van de nabijgelegen sportschool.

Comfortabel

De golfkar was in vergelijking met een taxi heel comfortabel door de wat hogere instap. Verwarming, telefoon en eventueel muziek: het was allemaal aanwezig.
Ook particulieren uit de buurt die slecht te been zijn hadden gebruik kunnen maken van het karretje. Aan Koemans zelf heeft het niet gelegen: hij heeft met zijn personeel meerdere malen een standje bemand in de zorginstellingen en de publiciteit gezocht. Maar allemaal vergeefs.
“Mensen op die leeftijd hebben een bepaalde trots: ze wilden zich blijkbaar niet laten kennen. Ze zagen het aanbod als een teken dat de omgeving denkt, dat ze het niet meer zelfstandig kunnen redden.”, aldus de cafetariahouder.


/ Voor print en webontwerp / Portfolio en Curriculum / Productie voor het het Haags Nieuwsblad / Productie voor Haags Nieuwsblad - 2008 / Nico Koemans stopt met gratis seniorenvervoer


> Schrijf een beoordeling