Wilgstraat 61, 2565 MC  DEN HAAGtel. 070 - 7370111 • fax 084 - 8829521KvKnr 27178571

Een voortborduursel op transparante democratie

Even poseren voor de gemeentefotograaf: v.l.n.r. Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel, winnares Karin van der Veen, burgemeester Deetman, juryvoorzitter Loek Bos (Pulchri) en jurylid Mariek Bolle. Op de achtergrond één van de doeken die deel uitmaken van het winnende kunstwerk.
  • Even poseren voor de gemeentefotograaf: v.l.n.r. Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel, winnares Karin van der Veen, burgemeester Deetman, juryvoorzitter Loek Bos (Pulchri) en jurylid Mariek Bolle. Op de achtergrond één van de doeken die deel uitmaken van het winnende kunstwerk.

Foto: Eduard Bekker

Het is een hele eer als jouw kunstwerk de muur van de pers- annex commissiekamer van het stadhuis van Den Haag voor een jaar mag sieren. Zeker als je nog ‘slechts’ student bent.

Eduard Bekker • Haags Nieuwsblad - vrijdag 28 september 2007

Het is Karin van der Veen overkomen, studente op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Samen met achttien medestudenten heeft ze meegedaan aan een prijsvraag van de gemeente voor een kunstwerk met het thema ‘transparante democratie’.

Haar uitverkoren werk bestaat uit twee tegenover elkaar hangende geborduurde wandkleden met portretten van verschillende mensen – “Hagenaars die over de schouder meekijken naar het functioneren van de democratie”, zoals de kunstenares het omschrijft, gelardeerd met een ‘graffiti-muur van gedichten en alledaagse uitingen’.
Donderdagavond 20 september heeft burgemeester Deetman het kunstwerk onthuld.

De prijsvraag die afgelopen jaar voor het eerst is uitgeschreven door wethouder wethouder Frits Huffnagel wordt in 2008 en 2009 herhaald, zodat er elk jaar een ander kunstwerk in de commissie/perskamer komt te hangen.


/ Voor print en webontwerp / Portfolio en Curriculum / Productie voor het het Haags Nieuwsblad / Productie voor Haags Nieuwsblad - 2007 / Een voortborduursel op transparante democratie


> Schrijf een beoordeling