Wilgstraat 61, 2565 MC  DEN HAAGtel. 070 - 7370111 • fax 084 - 8829521KvKnr 27178571

Onvrede over ‘inzakken’ Haagsche Courant in het Algemeen Dagblad

Terug naar een echte Haagse Krant!

Halverwege dit decennium ging de Haagsche Courant op in het Algemeen Dagblad. Hiermee kreeg de Haagse verslaggeving een enorme knauw. Was dit medium ooit een krant met naast een stadsredactie ook uitgebreide kunst-, sport- en binnen-/buitenlandredactie: daar bleef bijna niets meer van over. Vooral de lokale verslaggeving werd sterk teruggeschroefd: de hele regio werd op één hoop gegooid. “Dit kan zo niet langer”, dacht ik.

De oproep op internet.
  • De oproep op internet.Reden voor mij om alarm te slaan en een oproep te doen om hoe dan ook een alternatief lokaal medium in het leven te roepen. Ik ontving veel respons, maar uiteindelijk bleek al het werk voor niets: zonder dat ik daarvan op de hoogte was, hadden een uitgever en aantal oud-HC-journalisten al vergevorderde plannen, die ook zijn uitgevoerd: de weekkrant Den Haag Centraal.

Het had me veel werk bespaard als ik het eerder had geweten, maar toch heb ik geen spijt van deze drieste actie: door de reacties werd mijn vermoeden bevestigd dat er veel onvrede was over AD-HC nieuwe formule: zowel bij de lezers als de redacteuren, die nog waren gebleven.


/ Voor print en webontwerp / Betrokken / Terug naar een echte Haagse Krant!


> Schrijf een beoordeling