RSS-feed Nieuwe Haagse Krant
Terug

De beste oplossing

Is het nou echt nodig, zo’n nieuw dagblad?

Nee, eigenlijk niet. Er is nog een gouden middenweg tussen het verdwijnen van de Haagse editie van het AD en een geheel nieuw dagblad met lokaal nieuws.

Want er is ook nog de mogelijkheid dat de Haagsche Courant zich weer geheel losmaakt van het AD. De gedachte lijkt absurd, maar het Amsterdamse Parool heeft het voor mekaar gekregen en de krant schijnt het te redden.

Dossiers

Ook de website van Het Parool maakt een solide indruk. Hun dossiers (gebundelde eerder in druk verschenen artikelen over één thema) geven goed aan, wat de kracht is van een gedrukt medium en wat internet daar nog aan kan toevoegen.
Het leuke ervan is, dat ze door iedereen zijn te bekijken; de dossiers van de NRC zijn dat helaas niet meer. In de tijd dat wij daar op de internetredactie zaten, was dat nog wel het geval.

Weggefrommeld

Bij de Haagsche Courant ligt het wat moeilijker: haar titel is weggefrommeld, want de krant is zelfs geen kopblad meer (een kopblad is een krant, die wel een unieke titel heeft, maar het eerste katern met binnen-, buitenlandse, en economische nieuws deelt met andere kranten).
Zij moet zich dus i.t.t. tot het Parool dus echt opnieuw in het leven roepen.
Toch is te hopen dat dit zal gebeuren, omdat bij een stap als deze de kans op het handhaven van ‘oude’ en het terugwinnen van ‘nieuwe’ lezers het grootst is.