RSS-feed Nieuwe Haagse Krant
Terug

Een nieuw Haags dagblad

Over de naamvoering van de krant is al nagedacht, maar de mogelijkheden houden we nog even voor ons. De naam Haagsche Courant berust vooralsnog bij de uitgever van het AD.

Wat het verdere karakter betreft valt te denken aan vele mogelijkheden. In eerste instantie een misschien slechts een pdf-document op A4-formaat, dat abonnees per e-mail krijgen toegestuurd. De Volkskrant doet al iets dergelijks met een (overigens gratis) van de website op te halen A4-editie. Vooral de mogelijkheid om het bestand automatisch via het programma i-Tunes op te halen wordt veel gebruikt.

Maar het doel zou moeten zijn een gedrukte uitgave die thuis wordt bezorgd. Gezien en het kostenaspect zal het tablo•dformaat wel voor de hand liggen. Te denken valt verder aan de mogelijkheid van wijkedities.
Wat - dankzij internet - natuurlijk ook voor de hand ligt, is het aanleggen van dossiers: achtergrondartikelen met hetzelfde onderwerp opvraagbaar maken via internet.

‘Noodeditie’

In eerste instantie zal de omvang bescheiden moeten zijn. Dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Toen de NRC door technische problemen slechts een noodeditie kon uitbrengen, bleken veel lezers daar juist enthousiast op te reageren...