GROOT AANBOD IN EEN KLEINSCHALIGE HAAGSE SFEER

Winkelen en wonen in de Fahrenheitstraat en Thomsonlaan

Bomenbuurt-nieuws:
<<< BOMENBUURT DEN HAAG18 APRIL JAARVERGADERINGMENSELINGENEEN INCLUSIEVERE FAHRENHEITSTRAATKERST OP HET VALKENBOSPLEIN WAS EEN GROOT SUCCES!BOOMGAARD #3 IS UIT!NIEUWSBRIEF SBOB OKTOBERBOOMGAARD #2RAAD IN DE STAD: PRAAT MET UW RAAD!  <<<
Home Archief Winkelgebied Winkels Contact RSS-feed Fahrenheitstraat.nl
Al onze winkels zijn aangesloten bij de BIZ van de winkeliers in de
Fahrenheitstraat
en Thomsonlaan. Zij maken deze winkelstraat zo aantrekkelijk



Impressie van de opening van Bagels & Beans op 4 maart.

De Kracht van kruisbestuiving


Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Ginny en Paul Mees van La Buena Vida aan de Fahrenheitstraat maken zich geen zorgen over hun concurrenten: “hoe meer koffiekwaliteit in de buurt, hoe beter!”

Koffiewinkel en geschenkshop ‘La Buena Vida’ maakt zich geen zorgen over hun nieuwe concurrent aan de Thomsonlaan. Dit blijkt uit een reactie op hun weblog. Voor die mensen, die het Amerikaans minder beheersen hebben wij een beknopte vertaling hieronder staan.

vrijdag 11 maart 2011
door Ginny Mees


“Elke dag krijg ik dezelfde vraag van vele mensen die in La Buena Vida neerstrijken voor een kopje koffie of geschenk: ‘Bent u niet bezorgd over de opening van Bagels & Beans als concurrent?’ Ons antwoord is standaard: ‘Absoluut niet! Het is niet alleen geweldig voor de bewoners hier in de Bomenbuurt buurt, maar ook voor alle bedrijven - ook voor La Buena Vida!’”

Kruisbestuiving

“Wij geloven in kruisbestuiving en die beperkt zich niet tot de landbouw, maar ook bij zakelijke concurrentie. Stel een landbouwer die maïs verbouwt: hij werkt dag en nacht aan het ontwikkelen van gezonde gewassen. Hij gebruikt de beste zaden, irrigatie systemen, apparatuur, etc. om ervoor te zorgen dat zijm boerderij het de beste koren van de provincie produceert. Een zakenman met een beperkte blijk zal denken dat hij geslaagd is, omdat alleen hij het beste koren op zijn land heeft staan.”

“Maar wat gebeurt er als de kraaien graankorrels eten uit de naburige boerderijen en ze in zijn gebied droppen, of bijen bestuiven zijn planten met stuifmeel van planten uit een aangrenzende boerderij. Zijn gewassen zullen uiteindelijk dalen in kwaliteit, en vogels die niet het verschil weten tussen boerderijen zullen ze allemaal last van hebben.”

Anderen ondersteunen

“Een slimme boer gebruikt echter kracht van kruisbestuiving, door het ondersteunen van de andere boeren, en zal zijn kennis over hoe ze hun gewassen kunnen verbeteren graag overdragen. Dan produceren de collega-boeren produceren allemaal uitstekende oogsten, terwijl tegelijkertijd het succes van zijn bedrijf gewaarborgd blijft.”

Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Het personeel van de nieuwe Bagels & Beans vestiging aan de Thomsonlaan.

“In zakenland is het hetzelfde. Misschien is het mijn Amerikaanse opvoeding waardoor ik geloof dat concurrentie is goed voor het bedrijfsleven: het duwt ons allen om beter te worden, meer te innoveren en te delen in de successen van anderen. Het gaat ook een goede sfeer en jezelf omringen met mensen met dezelfde uitstraling. Soort zoekt soort.”

Bergopwaarts

“Ik geloof dat het de Fahrenheitstraat en de Thomsonlaan bergopwaarts gaat. Wij willen juist winkels zoals koffie zoals bij Bagels koffie: De Freule heeft prachtige illy cappuccino, Casa di Bella authentieke Italiaanse espresso, Koeman Snacks is heeft regelmatig gewonnenals Cafetaria van het Jaar en ook hun koffie is lekker, Mi Enjoy heeft ook prima koffie en eten en natuurlijk maakt Bagels ook uitstekende koffie een blend van gebrande koffiebonen.”

De beste koffiekeuze voor heel Den Haag.

“Er is altijd ruimte voor nieuwe en succesvolle bedrijven hier, omdat wanneer iemand erin slaagt we allemaal slagen. Het helpt ons allemaal, wanneer we elkaar stimuleren. Stel je voor hoe geweldig het is voor deze buurt om de plek te zijn voor de beste koffiekeuzes in heel Den Haag!”

“Dus mocht u de volgende keer op zoek zijn naar een goede koffie, dan is het altijd goed geschoten in de Fahrenheitstraat of de Thomsonlaan ... omdat we geloven in de kracht van kruisbestuiving!”




Terug Terug

Jaaroverzichten

2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000