RSS-feed Nieuwe Haagse Krant
Terug
De Multimediahoek
Een groffe impressie van wat het nieuwe gemeentelogo voor 'het naar buiten dragen van Den Haag’ zou moeten worden. “Die vlieger gaat niet op”, dacht de SP.

Haags Nieuwsblad

Deze subsite was een reden voor het Haags Nieuwsblad om me te vragen de politieke verslaggeving voor Den Haag te doen. Uiteraard zijn we hier heel blij mee. Twee raadsvergaderingen hebben we al bezocht, waarvan die van afgelopen vrijdag 27 oktober wel de interessantste was: op initiatief van de SP ingelast, naar aanleiding van het bericht in de AD/Haagsche Courant, dat het presentatieuurtje van een nieuw logo om Den Haag ‘in de markt te te zetten’ 190.000 euro gaat kosten. En 190.000 euro per uur is ruim 52 euro per seconde, zoals Maarten Brakema en Victor Schildkamp van de AD/HC snel hadden berekend en in de krant van 21 oktober hadden gemeld.

vrijdag 27 oktober 2006
door Eduard Bekker

Daar is de politiek dus snel op ingeprongen en Maarten Brakema zit er nu dan ook glunderend bij als het cliché van de verslaggever van de brand die hij zelf heeft aangestoken (om de woorden uit een lied van Joop Visser te gebruiken).

Frits Noordanus

Het was even wennen wie wie was en waarom. Wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie Frits Huffnagel schatte ik eerst in als lid zijnde van de PvdA. Zijn postuur en de kwestie (duur feestje) associeer ik gelijk met oud-wethouder Peter Noordanus. Frits Huffnagel hakkelt echter veel meer, maar daar heeft hij deze avond dan ook alle reden toe. Trots als Amsterdams wethouder de kreet ‘I AmSterdam’ poneren à raison van pakweg een half miljoen en dan hier van die mierenneukers die over een bedragje van nog geen tweehonderdduizend euro vallen - gelijk de prijs van een etagewoning in een niet al te chique buurt.

Verder vraag ik me af wie toch die vrouw is, die Burgemeester Wim Deetman steeds zo snerend aanspreekt met “het woord is weer aan Mevrouwtje Marije”. Ik blijk het verkeerd te verstaan. Hij zegt steeds het woord is aan Mevrouw Gyömörei” - oftewel: Ingrid Gyömörei van de SP-fractie.

GroenLinks

Al gauw blijkt ook hoe het politieke spel wordt gespeeld. De motie van afkeuring en de andere moties die de SP indiende worden alleen gesteund door de partijen die geen wethouder hebben geleverd. Bij bijvoorbeeld de raadsleden van GroenLinks had ik eigenlijk anders verwacht. Maar die hebben in dit college ook een wethouder zitten. Het is altijd nog even wennen dat de verhouding tussen de partijen op lokaal niveau heel anders kan liggen dan landelijk.