GROOT AANBOD IN EEN KLEINSCHALIGE HAAGSE SFEER

Winkelen en wonen in de Fahrenheitstraat en Thomsonlaan

Bomenbuurt-nieuws:
<<< BOOMGAARD #2MENSELINGENNIEUWSBRIEF SBOB OKTOBEREEN INCLUSIEVERE FAHRENHEITSTRAATKERST OP HET VALKENBOSPLEIN WAS EEN GROOT SUCCES!BOMENBUURT DEN HAAGBOOMGAARD #3 IS UIT!18 APRIL JAARVERGADERING <<<
Home Archief Winkelgebied Winkels Contact RSS-feed Fahrenheitstraat.nl
Al onze winkels zijn aangesloten bij de BIZ van de winkeliers in de
Fahrenheitstraat
en Thomsonlaan. Zij maken deze winkelstraat zo aantrekkelijk



Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Voorzitter van de BIZ Weimarstraat Rick Ramnairan (rechts) en BIZ voorzitter Segbroek Koos Mooiman (2de van links) poseren met de uitslagen van de stemming, geflankeerd door wethouder Economie Henk Kool en contactraadslid Segbroek van de VVD Catharina Abels.

TIENDE BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE IN DEN HAAG

Fahrenheitstraat/Thomsonlaan wordt een BIZ!

Ondernemers uit de Weimarstraat en het winkelgebied Segbroek in Den Haag hebben in meerderheid gekozen voor de oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) in hun winkelstraten.

woensdag 2 februari 2011


De gemeente heeft nu tien van dergelijke zones. In een BIZ bepalen de ondernemers zélf hoe en met welke middelen hun winkelgebied aantrekkelijker wordt gemaakt. Maar i.t.t. tot de oude situatie, waar de alleen leden van de winkeliersvereniging meebetaalden aan het aanzien van het winkelgebied, int de gemeente nu de gelden via de WOZ, die ze weer doorsluist naar de rekening van de BIZ.

In het winkelgebied Segbroek (Fahrenheitstraat, Thomsonlaan en Thomsonplein) stemde 63 procent van de ondernemers, 80 procent was voor de oprichting van een BIZ. In de Weimarstraat bracht 62 procent van de ondernemers een stem uit, 72 procent was voorstander.

Bedrijven Investeringszone

In een Bedrijven Investeringszone proberen de ondernemers hun winkelgebied zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zij stellen daartoe een plan op en betalen daar ook aan mee. Het gaat dan bijvoorbeeld om de organisatie van evenementen, het ophangen van feestverlichting of om meer groen in de wijk. Daarnaast wordt de veiligheid verbeterd er is er extra schoonmaak. De gemeente Den Haag stelt een kwartiermaker beschikbaar die ondernemers adviseert en bijstaat bij de oprichting van een BIZ. Ook de Kamer van Koophandel ondersteunt de betrokkenen.

Wethouder Henk Kool (Economie) is blij met de resultaten:“Den Haag heeft nu tien Bedrijven Investeringszones. Geen enkele stad in ons land heeft er zoveel. Dat is goed voor de ondernemers, het winkelend publiek en dus voor de hele stad.”

In Den Haag zijn nu Bedrijven Investeringszones in het Buurtschap Centrum 2005, Apeldoornselaan/Dierenselaan, Keizerstraat, Belgisch Park, Hofkwartier, Theresiastraat, Paleis Noordeinde en Paul Krugerlaan.
In mei 2011 wordt in nog vijf gebieden een stemming gehouden voor de oprichting van een BIZ.




Terug Terug

Jaaroverzichten

2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000