Vanaf april start een bijzonder wijkproject in Den Haag: het Gemeentemuseum biedt de komende vier jaar achtereenvolgens alle buurtbewoners van Den Haag een half jaar lang gratis toegang en activiteiten die op hun wensen zijn afgestemd. Het museum wil zo een bijzondere plek voor ontmoeting en ontroering met kunst worden voor alle Hagenaars.
Nee, het gaat niet om het opkrikken van het aantal bezoekers in het museum, want dat aantal is heel goed en groeit zelfs. Maar de groei komt vooral door bezoekers van buiten de stad, en daar wil het museum nu met het bijzondere aanbod voor buurtbewoners verandering in brengen. Met het speciale Segbroek-pasje is iedereen gratis welkom in het museum, zo vaak als u wilt. Ook kunt u deelnemen aan een bijzonder aanbod van rondleidingen en workshops. Daarnaast kunt u zelf met uw buren, vrienden, collega's of familie een eigen rondleiding of workshop - gratis - aanvragen, bijvoorbeeld om een verjaardag te vieren of een uitstapje te maken. De aanvrager moet wel in Segbroek wonen, voor de gasten is dat niet verplicht.
Het volledige overzicht van activiteiten staat in de programmakrant van het museum. De Segbroek-pas is samen met de programmakrant op 1 april - samen met de Posthoorn - bij elk huishouden van Segbroek bezorgd. Als u woonachtig bent in Segbroek, en u heeft het pasje niet ontvangen, kunt u een extra programmakrant vragen bij de meeste winkeliers in uw omgeving, op het stadsdeelkantoor of bij de bewonersorganisatie. Ook kunt u een programmakrant ophalen bij de infobalie van het museum. Daar worden dan uw adresgegevens genoteerd.
Om het project goed voor te bereiden is het museum op pad geweest om zoveel mogelijk (wijk)groepen en netwerken in Segbroek op te zoeken en persoonlijk uit te nodigen. Door intensief contact met winkeliers, kerkgenootschappen, wijkverenigingen, scholen, café’s, (hang)jongeren en bejaardentehuizen kan het museum nu een programma aanbieden dat gebaseerd is op de wensen van de bewoners van Segbroek zelf. Ideeën om de drempel van het museum voor wijkbewoners te verlagen blijven altijd welkom. Mail of bel met: Barbara Berger, coördinator stadsdelenproject tel 06 22994015.