GROOT AANBOD IN EEN KLEINSCHALIGE HAAGSE SFEER

Winkelen en wonen in de Fahrenheitstraat en Thomsonlaan

Bomenbuurt-nieuws:
<<< <<<
Home Archief Winkelgebied Winkels Contact RSS-feed Fahrenheitstraat.nl
Al onze winkels zijn aangesloten bij de BIZ van de winkeliers in de
Fahrenheitstraat
en Thomsonlaan. Zij maken deze winkelstraat zo aantrekkelijk



Fahrenheitstraat/Thomsonlaan
Foto: Richard van Stuyvenberg
Ed Boele mag zijn kaasspeciaalzaak een jaar lang de beste van Nederland noemen.

Altijd op zoek naar een onontdekt kaasje

Ed Boele (36) is een man met een missie: de mens aan de lekkerste kazen helpen. Hij gaat ‘tot het uiterste’. Boele haalt zijn kaas uit de Franse bergen, laat zijn kazen nét wat langer rijpen dan de concurrentie en laat zijn eigen oude Haagsche Kaas maken.

AD/Haagsche Courant
16 november 2006
door Robin Rotman


Het heeft hem het gouden kaasmes opgeleverd en dus is ‘Kaasspeciaalzaak Ed Boele’ in de Fahrenheitstraat een jaar lang Nederlands beste kaaszaak. „Een pittige wed- strijd," zegt hij. “We hebben twee keer de vakjury over de vloer gehad en zijn door zes mysteryshoppers bezocht."

Volgens het juryrapport durft Boele keuzes te maken in het assortiment, investeert hij in kennis en betrokken- heid van zijn medewerkers en gebruikt hij prijskaarten met goede omschrijvingen.

Boele rijpte als 14-jarig jochie bij een kaasstand op de markt. Op zijn 22ste opende hij zijn eigen zaak. Nu heeft hij zes mensen in dienst en levert hij kaas aan verschillende restaurants. “Niet het standaard stukje brie, maar bijzondere kaas. Sommigen verkopen twee keer zo veel kaasplateaus als vroeger!”

Volgende week gaat hij op excursie naar het buitenland om te zoeken naar iets lekkers voor de feestdagen. Wellicht doet hij zo’n ontdekking als in de Bourgogne: “We hebben daar heerlijke, ambachtelijke boerengeitenkaas ontdekt. Pittig en romig.”


Terug Terug

Jaaroverzichten

2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000