5b2 (1969 1970)
Op de bovenste rij van links naar rechts: wiskundeleraar Scheps, Peter Vermeulen, Margot Sik, Colin Knaake, Marina Brouwer en Dirk Ludikhuizen. In het midden Peter Schregardus, Hans Beugel, Sjoerd van Geuns, Jan Visée, Ellen Forbes, Marga van Stockum, Fransien Drees, Joep Vesters en Reino de Boer. Vooraan zitten Emiel Haagmans, Hugh Maaskant, Ton Borman, Eduard Bekker, Han Juch en Ben ten Brink.

Eind 1971 moet het blijkbaar ineens allemaal ‘wat losser’, zoals uit deze foto blijkt - zeker als je hem vergelijkt met die van het jaar daarvoor.
Sommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven, zoals Marina Brouwer en Sjoerd van Geuns, maar anderen, zoals Joep Vesters, Reino de Boer hebben hun haar een ‘lokje langer’ laten groeien en bovendien hun boordeknoopje open gezet.
Han Juch is van een ‘brave padvinder’ veranderd in een vriendelijk ogende bebaarde filosoof.
Ben ten Brink - een jaar geleden nog echt een ‘fatje’- oogt als een nonchalant geklede gezonnebrilde blitzkikker.  Dirk Ludikhuize en ik (we werden vaak met elkaar verward), denken met het tij mee te kunnen varen, door alleen ons haar wat langer te laten groeien.
Van de heer Scheps was overigens al minstens twee keer afscheid genomen vanwege de pensioengerechtigde leeftijd, maar om onopgehelderde reden, bleef hij (niet altijd tot vreugde van iedereen) toch lesgeven. Maar bij het mondeling eindexamen heeft hij velen ‘gematst’, door ze van te voren doorgenomen vragen te stellen, waardoor zijn populariteit op de valreep sterk toenam. Daarna kwam het definitieve vertrek. Hij heeft er niet lang van mogen genieten (of miste hij zijn klasje eigenlijk toch?). Kort na de zomer overleed hij.
In het voorjaar van 1972 hadden we een ‘creatieve’ week. Er werden toen drie hoorspelen gefabriceerd. Twee ervan heb ik kunnen bewaren.

Hoe komen de gaten in de kaas?

Dit is het hoorspel ‘Hoe komen de gaten in de kaas?’ naar een verhaal van Kurt Tucholsky. Ben Verhoef (Nederlands) begeleidde ons hierin. De namen van de medespelers ken ik niet meer, op Han Juch, Erik van Baalen en Jack Stern na.


Maigret, inspecteur van Onderwijs

Hoorspel, waarbij de toen druk aan de weg timmerende Oscar van Rijswijk de hoofdrol op zich nam. Verder kom je hier de stemmen van bekende docenten uit die tijd tegen, zoals die van Wiegand Bruss (biologie), Degens (scheikunde), Van West (wiskunde), J. Hupkes (Frans), Evenhuis (Grieks), Hornsveld (geschiedenis) en Mevrouw v.d. Lingen (Frans).


Wilt u deze pagina linken:
www.layout.nl/_oud/prive/school/5b2/